Houten damwanden voor natuurlijke waterkering

Houten damwanden zijn er om uw tuin af te scheiden van het water en om te voorkomen dat de grond verzakt. Houten damwanden worden ook ingezet bij de bouw van havens, dokken, bruggen en andere waterbouwkundige projecten. Deze traditionele manier van waterkering wordt in Nederland al jarenlang toegepast en is zeer duurzaam. Zorg dat de grond op zijn plaats blijft en keer het water met een damwand van hout.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor houten damwanden? Neem dan contact op met AP Houtconstructies.

Natuurlijke waterkering

Onze houten damwanden zijn een natuurlijke manier om het water te keren. Hout is een prachtig natuurproduct dat zeer goed kan worden gebruikt om grondverzakking te voorkomen en tegelijkertijd een authentieke en stijlvolle afscheiding te vormen. Het is een verticale manier om de oever te verdedigen en damwanden zijn vooral ontworpen om de grond die grenst aan de wand, te stabiliseren.
Daarnaast is het een duurzame oplossing omdat houten damwanden tot wel 25 jaar mee kunnen gaan en geen last hebben van de vochtige grond.
Verticale oeververdediging wordt vaak toegepast in gebieden waar er geen ruimte is om de oever glooiend te laten verlopen. Ook wanneer de oever dient als aanlegplaats voor boten is een verticale oeververdediging, zoals een damwand, onmisbaar.

Verschillende soorten hout

Houten damwanden maken wij van verschillende soorten hout. We maken onder andere gebruik van hardhout voor de bouw van damwanden. Hardhout is een houtsoort die van nature zeer goed bestand is tegen water en zich perfect laat verwerken. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar waarvan damwanden gemaakt kunnen worden maar op basis van onder andere de verkrijgbaarheid en de verwerkbaarheid kiezen wij veelal voor azobé, okan en angelim vermelho. info@aphoutconstructies.nl

De constructie van een houten damwand

Natuurlijk is het van belang dat uw houten damwand professioneel geconstrueerd is. Alleen dan kan de waterkerende functie optimaal zijn en is de levensduur op zijn langst.
Onze specialisten weten alles over het bouwen van houten damwanden op allerlei gronden. Wij kunnen zorgen dat uw damwand stevig blijft staan, ook wanneer het water stevig tegen de wand klotst.
Wij maken altijd een offerte op maat en komen graag bij u langs om samen de situatie te bekijken en te bespreken. Wij ontzorgen u graag volledig en nemen u het werk uit handen. Van ontwerp tot realisatie, wij zorgen voor een perfecte houten damwand.

In Nederland zijn wij onder andere actief voor verschillende gemeentes en zorgen wij dat de oevers van vele gemeente gebieden veilig blijven en voorzien zijn van een goede houten damwand.