Galerijen van hout zijn betaalbaar en duurzaam

Galerijen, balkons en bijbehorende draagconstructies in hout vormen het aangezicht van uw gebouw maar zijn ook een betaalbare en duurzame oplossing die steeds vaker wordt toegepast.
Galerijen van hout geven karakter en stijl aan uw project en zijn in vrijwel ieder type gebouw toepasbaar.

Wilt u meer weten over onze balkons, galerijen en andere constructies van hardhout? Wij vertellen u graag meer!

Wat zijn galerijen?

Een galerij bevindt zich aan de buitenzijde van het gebouw en biedt bezoekers via trappen en balkons toegang tot verschillende woonlagen. Zowel de trappen als de andere delen van de galerij worden geconstrueerd uit hardhout. Ook de vlonders waarover bezoekers lopen worden gemaakt van hout. Door te kiezen voor hardhout en speciale constructie-technieken zijn deze galerijen duurzaam en prachtig om te zien.

Galerijen voor projectontwikkelaars en aannemers

Onze houten galerijen ontwikkelen wij veelal voor projectontwikkelaars en aannemers. Vanaf de start van een project gaan wij samen in gesprek over de mogelijkheden en laten onze specialisten zien wat er allemaal mogelijk is met hout.
Ook voor particulieren die zelf een huis laten bouwen zijn wij het aanspreekpunt voor bijzondere houten constructies. Houten galerijen geven toegang tot verschillende etages en bieden ook beschutting voor de gebruikers.

Daarnaast is het uiterlijk van houten galerijen, zeker wanneer deze worden ontwikkeld in hardhout, bijzonder mooi. De kleur van het hout wordt met de jaren vaak mooier en dieper.
Tevens blijft de dragende constructie, die uit hout wordt gemaakt, duidelijk zichtbaar. Ook dit geeft het project extra karakter.

Kennis van houtbouw

Hout heeft bijzondere eigenschappen en in heel veel projecten worden ingezet. Daarom is specialistische kennis en kunde met betrekking tot houtbouw zeer belangrijk. De vakmensen van APHoutconstructies zijn specialisten op het gebied van hout en galerijen. Zij kunnen u van het begin tot het eind ontzorgen bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld houten galerijen voor hoogbouw of appartementencomplexen maar ook voor woonhuizen aan het water kunnen galerijen in hardhout een prachtige oplossing vormen.

 

Voordelen van een houten galerij

Een galerij van hout laten bouwen heeft een heel aantal voordelen. Uiteraard zijn onze galerijen prachtig om te zien en sluiten ze naadloos aan op uw woning maar ze zijn ook nog duurzaam gemaakt uit goed hout. Daarbij zijn houten galerijen goedkoop in verhouding tot andere constructiematerialen. Ook is de constructie relatief licht van gewicht en is vaak een minder zwaar uitgevoerde fundering voldoende.

Uitstekend inzetbaar voor maatwerk

Geen woning of gebouw is hetzelfde en ook daarom is een houten galerij een goede keuze. Hout leent zich namelijk heel erg goed voor maatwerk en kan op heel veel manieren worden toegepast. Onze vakmensen gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor een houten galerij voor uw project.