Steigers: onmisbaar in een waterrijke omgeving

Steigers en aanlegsteigers zijn een onmisbaar onderdeel van onze waterrijke landschappen. Want zonder een steiger is het heel lastig om veilig en comfortabel aan boord van een boot te komen of langs het water dat aan uw tuin grenst te lopen. Steigers vormen een natuurlijke overgang van land naar water en kunnen perfect worden gemaakt van hout.

Meer weten over onze hardhouten steigers? Neem dan direct contact op met AP Houtconstructies.

Aanlegsteigers voor iedere locatie

Steigers zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Natuurlijk ontwerpen en ontwikkelen wij aanlegsteigers voor boten. Daarbij ontwerpen wij veelal de gehele route vanaf uw tuin tot aan uw boot. Met een stijlvolle looproute wordt een tochtje met uw boot nog aangenamer. Naast steigers bouwen onze vakmensen ook boothuizen en boothellingen van hout. Zo sluit de volledige omgeving van uw boot aan bij uw wensen en stijl van uw tuin. Vlonders zijn er in heel veel verschillende houtsoorten en zowel de kleur als de afwerking kunnen worden aangepast aan uw wensen.

Naast aanlegsteigers is het ook mogelijk om houten loopbruggen aan te laten leggen. Ook wanneer het bijvoorbeeld een openbare locatie betreft. AP Houtconstructies ontwerpt onder andere jachthavens en aanlegplaatsen van hardhout.

Uiteraard wordt in het ontwerp rekening gehouden met de kracht en bijzondere eigenschappen van het water. Heeft u bijvoorbeeld een vaste steiger nodig of is een flexibele loopbrug een betere oplossing?

Steigers zijn er in heel eenvoudige maar elegante uitvoeringen maar ook in zeer exclusieve en unieke ontwerpen. Onze aanlegsteigers worden altijd gemaakt van zeer kwalitatief hardhout. Wij werken onder andere met:

  • Azobe

Azobe is een zeer duurzame hardhoutsoort afkomstig uit West-Afrika. Het is bestand tegen water en rot, waardoor het ideaal is voor toepassingen in waterrijke omgevingen zoals aanlegsteigers.

  • Angelim Vermelho

Angelim vermelho is een tropische houtsoort uit Zuid-Amerika. Het staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, wat het geschikt maakt voor constructies in contact met water.

  • Massaranduba

Massaranduba, ook wel bekend als “bulletwood,” is een Zuid-Amerikaanse houtsoort met uitstekende waterbestendigheid en slijtvastheid, waardoor het geschikt is voor aanlegsteigers.

  • Bankirai

Bankirai, afkomstig uit Zuidoost-Azië, is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke weerstand tegen schimmels en insecten. Het wordt vaak gebruikt voor steigers en terrassen.

  • Bilinga

Bilinga is een Afrikaanse houtsoort die bekendstaat om zijn hoge dichtheid en sterkte. Het heeft goede waterbestendige eigenschappen en is geschikt voor gebruik in waterrijke omgevingen.

Samenwerken voor het beste resultaat

Onze vakmensen hebben veel ervaring met de ontwikkeling van steigers maar ze gaan graag met u in gesprek over uw wensen en hoe deze kunnen worden gerealiseerd.
Samen met de kennis en kunde van onze vakmensen ontwerpen wij een steiger die past bij uw tuin en de situatie op locatie.

Voor meer informatie neemt u contact op met AP Houtconstructies.