FSC Hout: verantwoord hout

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC-hout komt uit bossen die beheerd worden met respect voor de natuur, de dieren die er leven en de lokale gemeenschap die ervan afhankelijk is.

Wat is FSC hout?

Wanneer je FSC-hout koopt, betekent dit dat het hout geproduceerd is volgens strikte milieunormen en sociale standaarden. De FSC-certificering zorgt ervoor dat bossen op een verantwoorde manier worden beheerd en gebruikt, met aandacht voor de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer komen kijken.

Dit betekent onder meer dat:

  • Het hout afkomstig is uit bossen waar men zorgt voor de bescherming van de biodiversiteit, waterwegen en ecosystemen.
  • De rechten van inheemse volkeren en lokale arbeiders gerespecteerd worden.
  • Het bos wordt op een economisch levensvatbare manier beheerd, waardoor het bijdraagt aan de lokale en nationale economie.

De voordelen van FSC hout

Het gebruik van FSC-hout brengt een aantal voordelen met zich mee die het milieu, de samenleving en de economie ten goede komen. Door de keuze voor dit type hout ondersteunt AP Houtconstructies bossen die duurzaam en verantwoord worden beheerd, wat leidt tot bescherming van biodiversiteit en zorgvuldig gebruik van waterbronnen. Daarnaast wordt de impact op het milieu zo klein mogelijk gehouden.

Bovendien draagt hout met de FSC keurmerk bij aan de vermindering van ontbossing doordat boseigenaren gestimuleerd worden hun land duurzaam te beheren.

Aan de sociale kant waarborgt het FSC-keurmerk de rechten van inheemse volkeren en zorgt het voor veilige en eerlijke werkomstandigheden voor werknemers binnen de bosbouwsector. Al met al biedt de keuze voor FSC-hout dé manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

AP Houtconstructies kiest voor FSC hout

Waar mogelijk kiest AP Houtconstructies altijd voor hout met het FSC keurmerk. Ook wanneer wij bijvoorbeeld gebruikmaken van hardhout wat veelal uit tropische gebieden komt. Ook daar is het belang van goed en duurzaam bosbeheer ontzettend groot.

Daarnaast kiezen wij ook voor FSC gekeurd hout omdat de kwaliteit van dit hout ontzettend hoog is. Zo bieden wij onze klanten niet alleen duurzaam hout voor houtconstructies maar ook topkwaliteit materiaal dat lang meegaat en bestand is tegen veel weersinvloeden.

Houten constructies voor verschillende toepassingen

Hout is een fantastisch materiaal dat perfect gebruikt kan worden voor heel veel verschillende toepassingen. Van damwanden tot steigers, vlonders en terrassen

maar ook spant- en galerijconstructies, bruggen en looppaden maken wij van hout. Daarbij ontzorgen wij onze opdrachtgevers graag volledig. Van de eerste stap nemen wij je graag al het werk uit handen maar blijven we wel altijd in contact en doen we alles in overleg met elkaar. Van de eerste tekening tot het moment dat de eerste mensen over de galerij lopen: wij verzorgen het allemaal.

Meer weten over het gebruik van FSC hout of over onze houtconstructies?

Neem contact op met AP Houtconstructies!